Monday 16 October 2017

Ponedeljak jedne domaćice 16-10-2017

Lepo je ponovo biti ovde sa vama.  Lepo je podeliti sa vama moje svakodnevne stvari u nadi da ćemo se međusobno inspirisati, da ćemo komunicirati, razmenjivati ideje i svakako, učiniti da se osetimo da tamo negde postoji još jedna žena čija svakodnevica nije mnogo drugačija od naše. Krećem sa još jednim "ponedeljkom jedne domaćice", ponedeljkom jedne majke, supruge i žene koja pokušava da u običnim stvarima vidi lepotu.


Doručak: Ujutru mi je jako teško da pojedem "normalan" doručak, dok kada su deca u pitanju na tome insistiram: nikako ne smeju otići u školu gladna. Starija kćer je jela muesli sa mlekom, srednja pitu i mleko, a maleni je sa tatom pojeo rovito jaje, Plazmu i mleko.  Meni su nekako danas sasvim dovoljni bili kafa i par keksića.

Trenutno: Srednja kćer je pored mene i piše svoj domaći, starija se sprema za trening, maleni se igra, tata odmara. Napolju je tiho, mašina za sudove je napunjena nakon ručka, znam da ova tišina neće dugo trajati.


Kućni poslovi i obaveze: Dve ture veš mašine, odlazak za hleb i mleko, odlazak u "Jumbo" za neke stvarčice za kupatilo, Lidl za nekoliko namirnica, domaći zadatak, otkazan čas kod logopeda (pročitajte moju priču na sajtu yumama.com) i sitni poslovi po kući: prašina, usisavanje.

Jelovnik za ovu nedelju:



Ponedeljak: 
ručak: ostatak piletine sa krompirom i šargarepom + voće, Caprice
večera: pita od mesa i zelena salata + voće

Utorak:
ručak: pečena riba sa krompir salatom + brokoli na pari sa limunom
večera: velute krem čorba od tikve, tost sa šunkom i sirom

Sreda:
ručak: posni pasulj + salata od pečenih paprika + kompot od jabuka i kruški sa komadićima crne čokolade
večera: makarone sa sosom od paradajza

Četvrtak:
ručak: grčka musaka + salata + kolač od jabuka bez frke
večera: šta ima u frižideru i\ili slane\slatke palačinke (punjene kačkavaljem, šunkom ili slatkim namazom)

Petak:
ručak: pečeni krompir na manastirski način + salata + hleb od maslina
večera: ostaci (pasulj, krompir, salata, hleb od maslina, voće)

Na TV-u: Otkad imamo Netflix slobodne večernje sate provodimo uz neku dobru seriju. Osim "Outlander", odgledali smo i prvu sezonu serije "OA" koja nas je ostavila potpuno zbunjene, a u planu je da  od večeras, ako nam naši Gremlini dozvole, počnemo sa gledanjem naučno-fantastične horor serije  koja se zove "Stranger Things". Baš je ono što nam treba pred spavanje!



Vreme danas: Pravi su blagoslov ove visoke temperature, toliko je toplo da smo ceo vikend proveli napolju, a virusi bukvalno gmižu po ulicama.
Ne znam kada sam se poslednji put toliko relaksirala; nisam ni za kim jurila, nikoga nisam  hranila niti menjala pelene.Ove subote smo mlađu decu parkirali kod svekrive i otišli do jezera, tačnije do prelepe Kastorije. Fotografije vam sve govore. Sati i sati provedeni uz dobro jelo i još bolje društvo, u ispijanju kafe i gledanju jezera. Mir, neopisivi mir. Sve ono što nama majkama najviše treba. Sve ono što mi je bilo potrebno stalo je u jedan dan.





Nedelju prepodne smo proveli na selu kod naše baba-tetke, šetali po prirodi, pili kafu u selu,  ubrali dva džaka jabuka, napunili gepek svakojakim divotama: krompirom, tikvama,  bilo je i malo turšije, domaće pite. O, da.




Današnje slatko zadovoljstvo: Iskreno, najiskrenije? Baš ovaj trenutak dok pišem i stavljam fotke na blog. I šoljica crne turske kafe. Savršeno slatko zadovoljstvo. Trenutak koje me raduje i ispunjava. Zamišljam vas dok čitate ove redove, možda pijete i vi neki topli napitak, možda beležite neki recept, ideju, možda ste na poslu ili kod kuće sa slinavom decom ili ste usamljeni, možda tužni, a možda i srećni, nadam se ovom poslednjem. Tome se najviše nadam i to vam od sveg srca želim.


Fotografija dana:



Želim vam mirnu radnu nedelju. Uživajte i pronađite lepotu u sitnicama. A, kako drugačije?

4 comments:

  1. Veliki poljubac za tvoj povratak!
    Jako si mi nedostajala! Posebno ponedeljkom ;)

    ReplyDelete
  2. Kad vidim novi post na blogu,ja odmah pristavljam kafu,pa i pored slinave dece uhvatim par zen minuta... ��

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails